Opera spektakel

Op het wad

Peter Grimes

De Voorstelling 2021

Een unieke locatie voor een verpletterende opera: achter de dijk bij Paesens-Moddergat (Fryslân) wordt het aangrijpende verhaal van visser Peter Grimes vertolkt. Het operaspektakel toont het benauwde en soms benepen leven in een kleine vissersgemeenschap. Met prachtige beeldende muziek van componist Benjamin Britten nemen dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr u mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap. Deze kans om een opera mee te maken met 150 figuranten, acteurs, musici en zangers op het podium met als achtergrond het Wad, krijgt u wellicht nooit weer!

Voorstellingsdata 2021

Het verhaal

De opera begint wanneer burgemeester/lijkschouwer/advocaat Swallow Peter Grimes ondervraagt over de dood van zijn scheepsjongen. De dorpsbevolking laat tijdens het proces regelmatig weten dat ze Grimes schuldig vinden. De lijkschouwer concludeert dat de dood van de jongen een ongeluk was. Hij adviseert Grimes geen nieuwe scheepsjongen te nemen. Grimes zegt niet zonder te kunnen. Lees meer >>

Cast

Peter Grimes Albert Bonnema
Ellen OrfordJeannette van Schaik
Captain BalstrodeMartijn Cornet
Auntie Marion van den Akker
Nichtje 1Thembinkosi Magagula
Nichtje 2 Channa Malkin
Bob Boles Leon van Liere
SwallowSinan Vural
Mrs. Sedley Roberta Alexander
Rev. Horance AdamsSander de Jong
Ned KeeneRaoul Steffani
HobsonMarc Pantus

Orkest

Het ‘Nootstroom Britten Orkest’ bestaat voor het overgrote deel uit musici uit Fryslân e.o. in combinatie met pas-afgestudeerd talent van conservatoria (waaronder prijswinnaars van het Prinses Christina Concours). Allen met een grote passie voor de muziek van Britten en in het bijzonder deze opera. De aanvoerders zijn musici met een internationale staat van dienst, waaronder de Nederlandse violiste en onze concertmeester Eva Stegeman.

Koor & Figuranten

Naast professionals wordt gewerkt met lokale uitvoerenden. Op het podium zijn ongeveer 70 zangers, acteurs en figuranten actief. Spin in het web hiervoor is koordirigent Leendert Runia (Prins Claus Conservatorium Groningen en het Noord Nederlands Concertkoor). ‘Koorprojekt OPUS’ is artistieke partner voor het koor en daarmee hofleverancier van zangers.

Ontstaan opera

In Friesland is de draagkracht groot om nieuwe culturele wegen te bewandelen, een tastbare nalatenschap van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Met deze operaproductie willen we een unieke ervaring creëren voor medewerkers en publiek, door de combinatie van locatie, uitzicht/decor, omgeving, professionele kwaliteit en de verbinding met de regio. Lees verder >>

Partners & Fondsen

Het operaspektakel wordt mede mogelijk gemaakt door:

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.